Opera 2017/2018Lördag 24/2 18'30 250kr
LaBoheme

Folkets Hus och Parker livesänder den klassiska "La Bohème"

Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem. I övriga roller återfinns Alexej Lavrov och Matthew Rose som Rodolfos och Marcellos vänner Schaunard och Colline, med Paul Plishka som Benoit och Alcindoro i denna föreställning, ledd av Marco Armiliato.

SPELTID 3 tim 16 min

DIRIGENT: Marco Armiliato
I ROLLERNA:
Sonya Yoncheva, Susanna Phillips,
Michael Fabiano, Lucas Meachem
Lördag 31/3 19'00 250kr
CosiFanTutte

Folkets Hus och Parker livesänder Mozarts komediklassiker "Così fan tutte"

Phelim McDermott återvänder till Met för att sätta upp Mozarts komediklassiker, här förflyttad till nöjesparkernas Coney Island på 1950-talet. Amanda Majeski gör rollen som Fiordiligi, Serena Malfi som hennes syster Dorabella och Tony Award-vinnaren Kelli O’Hara som deras riviga jungfru Despina. Ben Bliss och Adam Plachetka gör rollerna som systrarnas fästmän och Christopher Maltman som den cyniske Don Alfonso.

SPELTID 3 tim 56 min

DIRIGENT: David Robertson
I ROLLERNA:
Amanda Majeski, Serena Malfi,
Kelli O’Hara, Ben Bliss
Lördag 28/4 19'00 250kr
Askungen

Folkets Hus och Parker livesänder en riktig familjeföreställning i form av "Askungen"

Fantastisk scenografi och kostym i Massenets förtrollande opera, som får sin premiär på Met. Joyce DiDonato lägger ännu en roll till sin Met-repertoar som Askungen. Alice Coote är prinsen, Stephanie Blythe den onda styvmodern och Kathleen Kim är féen. Bertrand de Billy dirigerar och Laurent Pelly regisserar. Pelly har tidigare iscensatt Donizettis Regementets dotter och Massenets Manon på Met. Joyce DiDonato har tidigare hyllats för rollen som Askungen på Grand Teatre del Liceu, Santa Fe Opera och Royal Opera House. Askungen sätts upp i samarbete med Royal Opera House, Gran Teatre del Liceu, Barcelona; Théâtre Royal de la Monnaie, Bryssel, och Opéra de Lille. Denna uppsättning uruppfördes på Santa Fe Opera.

SPELTID 3 tim 12 min

DIRIGENT: Bertrand de Billy
I ROLLERNA:
Joyce DiDonato, Alice Coote,
Stephanie Blythe, Kathleen Kim, Laurent Naouri